Badanie stanu wiedzy żywieniowej studentów AWF

  • Ankietę tę kieruję do studentów AWF w Warszawie. Wypełnienie jej jest dobrowolne i ma na celu uzyskanie informacji na temat wiedzy żywieniowej. Będę bardzo wdzięczna, jeżeli zechcecie poświęcić czas na wypełnienie poniższej ankiety oraz kwestionariusza z pytaniami. Ankieta jest anonimowa, a jej wyniki będą służyły wyłącznie do celów naukowych.
  • 1. Odpowiedz na pytania zaznaczając odpowiednią cyfrę, gdzie 1 oznacza w ogóle/bardzo źle, a 4 bardzo/bardzo dobrze. *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi w wierszu
    1 2 3 4
    jak bardzo jesteś zainteresowany tematyką zdrowego żywienia  
    Jak oceniłbyś swoją wiedzę na temat żywienia  
  • 2. Dobra dieta to dieta? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 3. Jak często w ciągu dnia powinno się jeść? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 4. Jaki produkt powinien zajmować najwięcej miejsca na obiadowym talerzu? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 5. Ile porcji wymienionych produktów powinno się zjeść w ciągu dnia? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi w wierszu
    1 2 3 4 5 i więcej
    produkty zbożowe (pieczywo, kasze, makrony itp.)  
    warzywa  
    owoce  
    mleko  
    mięso  
    tłuszcz  
  • 6. Ile porcji ryb powinno się zjeść w ciągu tygodnia? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 7. Który składnik odżywczy powinien dominować w diecie zdrowego, dorosłego człowieka? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 8. Źródła pełnowartościowego białka to.. *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 9. Czy to prawda, ze białko zwierzęce jest równie cenne i ma tę samą wartość odżywczą co białko roślinne? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
  • 10. Które z wymienionych to tak zwane "złe" tłuszcze: *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 11. Najlepszym źródłem wartościowych tłuszczów w diecie są: *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 12. Które węglowodany powinno się ograniczać w diecie? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 13. Które produkty zawierają najwięcej węglowodanów złożonych? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 14. Zaznacz prawdziwe zdanie opisujące działanie błonnika pokarmowego. *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 15. Które produkty są dobrym źródłem błonnika? *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
     
  • 16. Zażywanie tabletek witaminowych jest najlepszym sposobem aby być pewnym, że realizuje się rekomendowane dzienne spożycie witamin. *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
  • 17. Jakie produkty są dobrym źródłem wapnia?
    (możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi).
    *

    Możesz udzielić wielu odpowiedzi
     
     
     
     
  • 18. Zaznacz produkty, które zawierają cholesterol (możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi). *

    Możesz udzielić wielu odpowiedzi
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  • 19. Jakie są główne źródła Twojej wiedzy żywieniowej
    (możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi).
    *

    Możesz udzielić wielu odpowiedzi
     
     
     
     
     
     
     
     
  • 20. METRYCZKA
    Prosze o wpisanie informacji o sobie.
    *

    Możesz udzielić wielu odpowiedzi
  • 21. Płeć *

    Możesz udzielić jednej odpowiedzi
     
     
Ładowanie...