Wyniki ankiety: Żywność ekologiczna - postawy i zachowania

  • 1. 1.Jakie cechy wg Pani/a posiada żywność ekologiczna? *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
      % Odpowiedzi
    Odpowiedź zdecydowanie się zgadzam zgadzam się ani tak ani nie nie zgadzam się zdecydowanie się nie zgadzam
    smaczna
    34,12% (29)
     
    45,88% (39)
     
    16,47% (14)
     
    3,53% (3)
     
    0,00% (0)
    zdrowa
    64,71% (55)
     
    30,59% (26)
     
    4,71% (4)
     
    0,00% (0)
    0,00% (0)
    trwała
    11,76% (10)
     
    25,88% (22)
     
    37,65% (32)
     
    22,35% (19)
     
    2,35% (2)
     
    dostępna
    11,76% (10)
     
    31,76% (27)
     
    35,29% (30)
     
    20,00% (17)
     
    1,18% (1)
     
    atrakcyjny wygląd
    17,65% (15)
     
    35,29% (30)
     
    37,65% (32)
     
    9,41% (8)
     
    0,00% (0)
    droga
    36,47% (31)
     
    41,18% (35)
     
    15,29% (13)
     
    3,53% (3)
     
    3,53% (3)
     
    przyjazna środowisku
    55,29% (47)
     
    36,47% (31)
     
    8,24% (7)
     
    0,00% (0)
    0,00% (0)
    produkowana bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów
    50,59% (43)
     
    34,12% (29)
     
    12,94% (11)
     
    2,35% (2)
     
    0,00% (0)
    posiada krótki termin przydatności
    27,06% (23)
     
    43,53% (37)
     
    25,88% (22)
     
    3,53% (3)
     
    0,00% (0)
  • 2. Proszę ocenić jaki udział w zakupie żywności ekologicznej mają poszczególne czynniki *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
      % Odpowiedzi
    Odpowiedź bardzo duży wpływ duży wpływ średni wpływ mały wpływ bardzo mały wpływ
    Wygląd
    32,94% (28)
     
    41,18% (35)
     
    22,35% (19)
     
    2,35% (2)
     
    1,18% (1)
     
    Smak i zapach
    57,65% (49)
     
    35,29% (30)
     
    7,06% (6)
     
    0,00% (0)
    0,00% (0)
    Posiadane certyfikaty
    28,24% (24)
     
    35,29% (30)
     
    30,59% (26)
     
    4,71% (4)
     
    1,18% (1)
     
    Cena
    48,24% (41)
     
    38,82% (33)
     
    11,76% (10)
     
    1,18% (1)
     
    0,00% (0)
    Dostępność
    32,94% (28)
     
    44,71% (38)
     
    16,47% (14)
     
    5,88% (5)
     
    0,00% (0)
    Moda
    7,06% (6)
     
    31,76% (27)
     
    30,59% (26)
     
    10,59% (9)
     
    20,00% (17)
     
    Polecanie przez znajomych
    16,47% (14)
     
    29,41% (25)
     
    41,18% (35)
     
    5,88% (5)
     
    7,06% (6)
     
    Dbanie o zdrowie
    49,41% (42)
     
    43,53% (37)
     
    5,88% (5)
     
    1,18% (1)
     
    0,00% (0)
  • 3. Czy kupuje Pan/i żywność ekologiczną? *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    tak
     
    75,29%
    64
    nie
     
    24,71%
    21
    Wypełnienia: 85
  • 4. Jeśli tak jak często Pan/i spożywa produkty ekologiczne? *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    Codziennie
     
    11,76%
    10
    2-3 razy w tygodniu
     
    20,00%
    17
    Kilka razy w miesiącu
     
    38,82%
    33
    Rzadziej
     
    29,41%
    25
    Wypełnienia: 85
  • 5. Jakie produkty ekologiczne kupuje Pan/i najczęściej? *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    soki owocowe
     
    51,76%
    44
    warzywa
     
    65,88%
    56
    przetwory owocowe
     
    21,18%
    18
    mięsa
     
    29,41%
    25
    jaja
     
    69,41%
    59
    mleko i przetwory mleczne
     
    24,71%
    21
    pieczywo
     
    37,65%
    32
    inne, jakie
     
    8,24%
    Wypełnienia: 85
  • 6. Gdzie najczęściej kupuje Pan/i żywność ekologiczną? *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    Stoisko z żywnością ekologiczną
     
    34,12%
    29
    Sklep z żywnością ekologiczną
     
    31,76%
    27
    Dział w hipermarkecie z żywnością ekologiczną
     
    60,00%
    51
    Internet
     
    2,35%
    2
    Wypełnienia: 85
  • 7. Jaka powinna być wg Pana/i żywność ekologiczna? *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    wyprodukowana tradycyjnie, w gospodarstwie ekologicznym
     
    75,29%
    64
    bez nawozów sztucznych, bez chemii
     
    90,59%
    77
    bez konserwantów
     
    81,18%
    69
    bogata w składniki odżywcze
     
    71,76%
    61
    mało przetworzona, z krótszym okresem przydatności do spożycia
     
    51,76%
    44
    wyprodukowana w naturalny sposób
     
    69,41%
    59
    odpowiednio oznakowana i atestowana
     
    52,94%
    45
    o wysokich walorach smakowych
     
    35,29%
    30
    nieszkodliwa dla zdrowia
     
    76,47%
    65
    o atrakcyjnym wyglądzie
     
    31,76%
    27
    Wypełnienia: 85
  • 8. Proszę wskazać grupę społeczna wykazującą największe zainteresowanie zakupem żywności ekologicznej *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    Wegetarianie
     
    67,06%
    57
    Osoby starsze
     
    20,00%
    17
    Osoby chore
     
    38,82%
    33
    Matki wychowujące małe dzieci
     
    62,35%
    53
    Inne, jakie
     
    15,29%
    Wypełnienia: 85
  • 9. Wiek *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    18-25
     
    52,94%
    45
    26-50
     
    43,53%
    37
    powyżej 50
     
    3,53%
    3
    Wypełnienia: 85
  • 10. Wykształcenie *

    Pokaż odpowiedzi Ukryj odpowiedzi
    Odpowiedź   % Liczba odp.
    Zawodowe
     
    3,53%
    3
    średnie
     
    34,12%
    29
    wyższe
     
    62,35%
    53
    Wypełnienia: 85
Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował tej ankiety!

Przekaż swoje uwagi na temat ankiety zostawiając komentarz